God hudvård och en sund livsstil kan bidra till att fördröja det naturliga åldrandet och förebygga olika hudproblem. Kom igång med de här tipsen.

1. Skydda dig mot solen

Ett av de viktigaste sätten att ta hand om din hud är att skydda den från solen. En livslång solexponering kan orsaka rynkor, åldersfläckar och andra hudproblem – samt öka risken för hudcancer.

För det mest kompletta solskyddet:

Använd solskyddsmedel. Använd ett solskydd med brett spektrum och en SPF på minst 15. Applicera solskyddet generöst och applicera på nytt varannan timme – eller oftare om du simmar eller svettas.

Sök skugga. Undvik solen mellan kl. 10.00 och 16.00, då solens strålar är som starkast.

Bär skyddskläder. Täck huden med tätt vävda långärmade skjortor, långbyxor och bredbrättade hattar. Överväg också tvätttillsatser, som ger kläderna ett extra lager ultraviolett skydd under ett visst antal tvättar, eller särskilda solskyddskläder – som är särskilt utformade för att blockera ultravioletta strålar.

2. Rök inte
Rökning får din hud att se äldre ut och bidrar till rynkor. Rökning förtränger de små blodkärlen i hudens yttersta lager, vilket minskar blodflödet och gör huden blekare. Det tömmer också huden på syre och näringsämnen som är viktiga för hudens hälsa.

Rökning skadar också kollagen och elastin – de fibrer som ger huden styrka och elasticitet. Dessutom kan de upprepade ansiktsuttryck du gör när du röker – som att spänna läpparna när du andas in och att kisa med ögonen för att hålla röken borta – bidra till rynkor.

Dessutom ökar rökning din risk för skivepitelcancer i huden. Om du röker är det bästa sättet att skydda din hud att sluta. Be din läkare om tips eller behandlingar för att hjälpa dig att sluta röka.

3. Behandla din hud varsamt
Daglig rengöring och rakning kan ta hårt på din hud. För att hålla den skonsam:

Begränsa badtiden. Varmt vatten och långa duschar eller bad tar bort oljor från huden. Begränsa bad- eller duschtiden och använd varmt – snarare än varmt – vatten.

Undvik starka tvålar. Starka tvålar och rengöringsmedel kan ta bort olja från huden. Välj i stället milda rengöringsmedel.

Raka dig försiktigt. För att skydda och smörja huden bör du använda rakkräm, lotion eller gel före rakning. Använd en ren och vass rakhyvel för att få en så nära rakning som möjligt. Rak dig i den riktning som håret växer, inte mot det.
Klappa dig torr. Efter tvättning eller bad ska du försiktigt klappa eller torka huden med en handduk så att lite fukt finns kvar på huden.

Återfukta torr hud. Om din hud är torr, använd en fuktkräm som passar din hudtyp. För daglig användning bör du överväga en fuktkräm som innehåller SPF.

4. Ät en hälsosam kost

En hälsosam kost kan hjälpa dig att se ut och må bra. Ät mycket frukt, grönsaker, fullkorn och magert protein. Att dricka mycket vatten hjälper till att hålla huden fuktig.

5. Hantera stress
Okontrollerad stress kan göra din hud känsligare och utlösa akneutbrott och andra hudproblem.

Använd alltid bra hudvårdsprodukter. Hudvårdsprodukter är viktiga för din hud.

Caeleste Beauty

DIN DESTINATION FÖR REN SKÖNHET OCH VÄLBEFINNANDE

För mer information: https://caelestebeauty.com/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here