Om du lider av kronisk smärta kan kiropraktik hjälpa dig. Den fokuserar på störningar i rörelseapparaten och nervsystemet och deras inverkan på din allmänna hälsa och ditt välbefinnande. Den har också fått mycket större acceptans under de senaste 20 åren som en effektiv form av sjukvård. Kiropraktiska tjänster används nu i stor utsträckning och behandlar allt från ryggsmärta till stress och idrottsskador.

Med regelbundna justeringar från din kiropraktor kan du hjälpa till att hålla din kropp balanserad och frisk.

Alla, från barn till seniorer, kan dra nytta av kiropraktisk behandling.

Hur kiropraktisk behandling fungerar

Kiropraktorer använder sig av handgriplig spinal manipulation, triggerpunktsbehandling, elektronisk stimulering och andra behandlingar för att få kotorna i din nacke och i rätt riktning. Genom att rensa bort blockeringar i nervceller, återställa rörligheten i lederna och lindra smärta och muskelspänningar gör kiropraktisk behandling det möjligt för din kropp att läka sig själv utan kirurgi eller medicinering.

6 sätt som din hälsa kan förbättras

Huvudvärk? Depression? Smärta? Regelbunden kiropraktisk hälsovård kan förbättra ditt liv på många sätt.

1. Mindre smärta.
Många människor lider av kronisk rygg- eller nacksmärta. Smärtstillande medel kan ge tillfällig lindring, men de gör ingenting för att åtgärda problemet. Kiropraktiska justeringar tar itu med ursprunget till smärtan.

2. Bättre hållning.
Om du utför skrivbordsarbete sitter du troligen ner under längre perioder än vad våra kroppar är konstruerade för. Att sitta framför en dator i timmar leder ofta till att vi sjunker ihop och har en dålig hållning, vilket i sin tur sätter mycket extra tryck på vår nacke, våra axlar och våra höfter. Regelbunden kiropraktisk vård kan få ryggraden att komma tillbaka i rätt riktning.

3. Mindre huvudvärk.
Ungefär nio av tio amerikaner lider av huvudvärk. Eftersom de flesta huvudvärksproblem är kopplade till muskelspänningar i nacken kan ryggmärgsmanipulation och andra kiropraktiska tekniker ofta effektivt minska huvudvärkssmärtan.

4. Förstärkt immunförsvar.
För att bekämpa infektioner och sjukdomar förlitar sig vårt immunförsvar på att meddelanden skickas korrekt genom våra nerver. När kotorna hamnar ur balans kan de klämma en nerv och potentiellt blockera dessa meddelanden. Regelbunden kiropraktisk hälsovård kan lindra trycket på nerven och göra det möjligt för immunförsvaret att arbeta på topp.

5. Minskat beroende av medicinering.
Eftersom kiropraktisk vård kan lindra många typer av smärta utan kirurgi kan den avsevärt minska en persons beroende av läkemedel. Faktum är att uppskattningsvis 96 % av personer med kronisk ryggsmärta kan behandlas utan kirurgi.

6. Bättre humör.
Traditionellt har humörsvängningar eller depressioner behandlats med läkemedel. Det kan dock vara dyrt. Kiropraktiska justeringar förbättrar nervsystemet, vilket kan reparera den kemiska obalans som ofta leder till humörsvängningar. Kiropraktisk behandling kan också hjälpa oss att tänka klarare.

Kiropraktor Tumba

Kiropraktor Tumba – Kiropraktorvård har sitt behandlingsrum på Grödingevägen 49A.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here